ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2024-2025У ВР радять українцям запасатися "хто чим зможе" на зимовий період

У ВР радять українцям запасатися "хто чим зможе" на зимовий період

У Верховній Раді попередили громадян, що цієї зими проблеми можуть бути не лише з електропостачанням, а й з теплом, причому у багатьох містах.
У Верховній Раді попередили громадян, що цієї зими проблеми можуть бути не лише з електропостачанням, а й з теплом, причому у багатьох містах.
 
Членкиня комітету з питань енергетики та ЖКГ Інна Совсун в телеефірі novyny.live розповіла, що цієї зими ситуація з опаленням відрізнятиметься від ситуації зі світлом. Причина – генерація тепла в Україні децентралізована, і йдеться про рішення кожної окремої міської влади.  
 
Совсун наголосила, що саме органи місцевого самоврядування мають подбати про тепло для місцевих жителів. І одні з них добре виконують свою роботу, а інші – ні.  
 
«Десь є місцева влада, яка адекватно керує системою і забезпечила додаткові джерела заживлення для системи й мінімізували витрати. У там система буде більш-менш працювати. Прекрасний приклад – Житомир чи Вінниця. Це приклад того, для чого нам потрібна децентралізація. Щоб на місцях приймали адекватні рішення відповідно до розуміння їхньої ситуації та щоб адекватно керували. На жаль такою не є ситуація в усіх містах. На жаль, будуть міста, де дійсно з теплом будуть проблеми. По теплу – це питання не до Міністерства енергетики, а до місцевої влади», – зазначила Совсун. 
 
За її словами, десь система налагоджена, відпрацьована, продумана, а десь – ні. І неопрацьовані питання будуть дуже помітні найближчими місяцями.  
 
«І ситуація буде дуже різною залежно від міст, тому що якісь міста роками вкладали, щоб забезпечити безпеку теплопостачання і так далі, а деякі скаржаться на тарифи «не такі», чи ще щось «не таке»,  роками нічого не робили. І зараз у критичних умовах це буде дуже помітно. Буде дуже помітна різниця між містами», – вважає нардеп. 
 

Інна Совсун порадила українцям за можливості запасатися "хто чим зможе" на зимовий період. Насамперед йдеться про альтернативні джерела електропостачання, зокрема екофлоу та батареї. Особисто вона проживає у багатоповерхівці з електроплитою, тому купила газову горілку для приготування їжі в умовах блекауту.  

 
Коментарі (0)