ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїні пропонують добровільно обмежити електроспоживання

Україні пропонують добровільно обмежити електроспоживання

Влада відмовиться від віялових відключень електроенергії та пропонує їм альтернативу. В майбутньому українських споживачів можуть перевести на добровільне обмеження електрики.

Найближчим часом віялові відключення електроенергії будуть припинені. Їм на зміну прийдуть добровільні обмеження. Про це повідомив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

«Щодо віялових відключень електроенергії, то в  найближчих планах - провести нараду з міськими адміністраціями, особливо у областях, які споживають значну кількість енергії і спробувати домовитися про те, щоб ми відмовилися від графіка вимкнень та перейшли до добровільного обмеження», - зазначено у повідомленні.

Міністр також прокоментував ситуацію із аварією на Запорізькій АЕС, що викликала дефіцит електроенергії в Україні. За словами посадовця, 3 блок Запорізької АЕС перебуває у стадії ремонту і ніякої загрози для навколишнього середовища не становить.

«Насправді на Запорізькій атомній електростанції немає ніякої загрози. Наприкінці минулого тижня у системі видачі енергії сталося коротке замикання, тому на атомній станції не працює лише один, третій, блок. Але жодної загрози для реактора нема. Це технічне пошкодження, яке зараз усувають. Блок перебуває у стані ремонту», - повідомив Міністр.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, українці можуть забути про віялові відключення електроенергії вже на вихідних. У Міненерго запевняють, що причини зниження потужності видачі електрики, вихід з ладу третього енергоблоку Запорізької АЕС, усунуть до п'ятниці.

 
Коментарі (0)