ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїУкраїна вчитиметься у Закарпаття протистояти паводкам

Україна вчитиметься у Закарпаття протистояти паводкам

І саме досвід Закарпаття у попередженні надзвичайних ситуацій та впровадженні системи автономного опалення може стати в пригоді іншим регіонам

В Україні гостро постало завдання створення цілісної системи ліквідації наслідків стихійних лих. І саме досвід Закарпаття у попередженні надзвичайних ситуацій та впровадженні системи автономного опалення може стати в пригоді іншим регіонам.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час перебування у регіоні, повідомили у прес-службі Закарпатської ОДА.

Нарада з питань протипаводкових заходів у регіонах та раціонального використання і переробки на вітчизняних підприємствах ділової деревини, заходів з відновлення лісів стала завершальним етапом робочого візиту Миколи Азарова до Закарпаття. Участь у нараді взяли керівники краю Олександр Ледида та Іван Балога, Міністр надзвичайних ситуацій України Віктор Балога, Міністр екології та природних ресурсів України Микола Злочевський, очільники західних регіонів України, представники районів області.

Як зазначив у вступному слові М.Азаров, країна протягом останніх років страждає від кліматичних змін. Паводки 1998,  2001, 2008, 2010 років принесли великі збитки. Державою виділялися на ліквідацію наслідків паводків величезні кошти, але у певних випадках виникало запитання: де результат? Закарпаттю, до прикладу, залишається добудувати 79 об’єктів, з тих що постраждали від паводків. А на деяких об’єктах Франківщини, Чернівеччини роботи з відновлення водозахисних споруд виконані тільки на 20%. Між тим, ресурси на подібні заходи виділяють чималі.

Відзначив Микола Азаров і систему оповіщення про надзвичайні ситуації на Закарпатті: такий досвід варто запозичити і колегам з інших регіонів України.

Увагу учасники наради приділили також питанню енергозбереження. За словами Прем’єр-міністра, важливий фактор у розвитку регіонів – енергоефективність. Карпатський регіон повинен використовувати свої природні ресурси у цьому напрямку.

А перехід Закарпаття на автономне опалення – досвід, який, за словами Микола Азарова, детально вивчатиметься, і там, де це доцільно, застосовуватиметься в інших регіонах України.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)