ГоловнаКоментаріЖитлоУкраїнці масово розпродають нерухомість

Українці масово розпродають нерухомість

Через динамічну ситуацію на вторинному ринку нерухомості, експертам важко робити будь-які прогнози на майбутнє. Проте, певна позитивна тенденція на ринку все ж є – продажі нерухомості повертаються.

Наразі на вторинному ринку нерухомості спостерігається динамічна ситуація. Вона не піддається прогнозуванню хоча б у середньостроковій перспективі. Одним з найважливіших факторів впливу залишається курс долара. Він тримається відносно стабільно вже кілька тижнів, тому на ринок стали повертатися продажі. Таку думку висловив провідний аналітик компанії SV Development Сергій Костецький, передає «РБК-Україна».

На думку експерта, курс долара визначає не тільки ціни, а й обсяги пропозиції - люди не поспішають продавати нерухомість в непередбачуваний час. Проте, відносна стабілізація на валютному ринку, розпочата практично силовими методами Нацбанком, привела до зростання числа пропозицій на продаж.
 
«Протягом декількох тижнів курс долара тримається на рівні 12,95 (грн. за дол., – ред.), це вже стало відбиватися позитивно: на ринок стали повертатися продажі. Люди навіть при продажі своєї нерухомості прекрасно розуміли, що курс долара до виборів особливо не зміниться», - каже експерт.
 
Для порівняння, кількість виставлених на продаж квартир у Києві - 48 126, у вересні минулого року кількість пропозицій було зафіксовано на рівні 44 529 квартир.
 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», президент Асоціації фахівців з нерухомості України Сергій Злидень вважає, що до кінця 2014 року житло на первинному ринку дорожчати не буде. «Буде все депресивно стабільно», – уточнив він.
 
Коментарі (0)