ГоловнаНовини ЖКГСтатистикаУкраїнці найбільше грошей витрачають на три категорії - житло, комуналка та їжа

Українці найбільше грошей витрачають на три категорії - житло, комуналка та їжа

Згідно з дослідженнями, українці в загальній масі найбільше грошей витрачають на три категорії - це житло, комунальні платежі і їжа. Ці три категорії складають до 60% від щомісячного доходу
Згідно з дослідженнями, українці в загальній масі найбільше грошей витрачають на три категорії - це житло, комунальні платежі і їжа. Ці три категорії складають до 60% від щомісячного доходу, про це повідомила прес-служба Державної служби статистики України.
 
Так, на їжу і напої (крім алкогольних) в першому кварталі поточного року українці витрачали 46,8%. За цим слідують такі категорії, як житло, оплата води, електрики, газу та інших видів палива (вугілля, дрова). Все це в першому кварталі вмістилося в 21,8%.
 
З інших категорій в кожній родині вибирають свій порядок, однак за статистикою більшість українців розподіляють витрати так:
 
Медицина - 5%.
Одяг, взуття (як сезонна, так і на розпродажах) - 5%.
Транспорт і зв'язок - 3,9 і 3,7% відповідно.
Тютюнові вироби - 2,5%.
Побутова техніка, предмети побуту - 2,2%.
 

Серед категорій, на які українці витрачають найменше коштів, можна побачити відпочинок і культуру, ресторани і готелі, алкоголь. Також досить мало в процентному співвідношенні витрачають і на освіту - всього 1,3%. 

 
Коментарі (0)