ГоловнаПублікаціїТарифи ЖКГУкраїнці «забракували» компенсацію витрат на ЖКП - опитування

Українці «забракували» компенсацію витрат на ЖКП - опитування

Українці не довіряють програмі компенсації додаткових витрат на оплату послуг ЖКГ. Більшість населення за такими пільгами не звертатиметься, а подекуди і погрожує взагалі не платити за ЖКП, якщо тарифи і надалі зростатимуть.

Перший тиждень липня розпочався для українців з підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. У середньому на 40% зросла плата за опалення і гарячу воду, на 50% - за холодне водопостачання та водовідведення, тарифи на електроенергію, в залежності від обсягу споживання, підвищилися на 10-40%. Однак уряд закликав українців не панікувати - відповідні витрати на послуги ЖКГ будуть компенсувати.

Зауважимо, з 1 липня набула чинності нова програма компенсації додаткових витрат для найбідніших верств населення в умовах підвищення цін і тарифів на природний газ і теплову енергію. У Мінсоцполітики наголосили, що нею зможуть скористатися сім’ї, середньомісячний сукупний дохід яких за попередні шість місяців не перевищував величини прожиткового мінімуму для сім’ї.

Розраховується компенсація як різниця між розміром плати за вказані послуги після підвищення цін і тарифів та розміром відповідного платежу, який сім’я сплачувала до зміни цін і тарифів на ці послуги.

Для призначення компенсації до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації необхідно надати заяву, довідку про склад зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, довідки про доходи кожної особи, зареєстрованої у житловому приміщенні (крім довідок про розмір пенсії та соціальної допомоги) та пред’явити паспорт.

Та чи ставатимуть українці у черги за такими компенсаціями? – «Україна Комунальна» вирішила з’ясувати за допомогою опитування. Проходило воно у період з 7 по 14 липня ц.р. на сторінках інформаційного агентства та у мережі Facebook.

За результатами опитування виявилося, що 58% респондентів не збираються звертатися за компенсаціями витрат на ЖКП. Причини такого рішення різні: комусь вона не передбачена, хтось не вірить в те, що держава дійсно має кошти на подібні програми, дехто вважає, що більше допоможе економія ресурсів. 26% опитаних мають намір проігнорувати не лише програму компенсації додаткових витрат, але і саму оплату ЖКП у разі подальшого підвищення тарифів, апелюючи неприйнятністю. І лише 17% респондентів  стверджують, що будуть подавати документи на отримання додаткових пільг.

 
Коментарі (1)
Инна
14 Липня 2014 p. 14:15
аферизм чистоганом.