ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Українцям доведеться довше платити за опалення

Українцям доведеться довше платити за опалення

Уряд відкоригував рамки проходження Україною опалювального періоду. Зокрема, його збільшили на 1 місяць – з з 1 жовтня по 30 квітня.

Уряд змінив Правила надання населенню послуг з газопостачання. Кабмін встановив строки опалювального періоду - з 1 жовтня по 30 квітня включно. Раніше він тривав з 15 жовтня по 15 квітня. Тобто, наразі українцям доведеться платити за опалення не лише більше, але й довше. Відповідні правки до Правил закріплені постановою Кабінету міністрів №74 від 2 березня, опублікованому у вівторок.

Нинішня редакція Правил містить лише визначення міжопалювального періоду: «період між завершенням опалювального періоду та початком наступного», тоді як в новій редакції це «період з 1 травня по 30 вересня включно».
 
Окрім того, що період опалювального сезону збільшений на місяць, новими поправками заборонено одному підприємству здійснювати як поставки, так і розподіл природного газу.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», вчора НКРЕКП встановила нові тарифи на газ для населення. Так, з квітня українці платитимуть за «блакитне» паливо у 3,3 рази більше, тобто понад 3,5 тис грн за 1 тис. куб. м спожитого палива
 
Коментарі (1)
Sergiy
05 Березня 2015 p. 08:30
Хто б уважно прочитав постанову? Термін збільшили для населення, яке використовує для опалення газ,щоб по встановленому тарифу змогли оплатити і не зривати пломби, якщо ще або вже холодно. А для ТКЕ місцевий орган влади як приймав рішення про початок та кінець опалення,так і буде приймати.І норми компослуг, як було право місцевої влади ,так і залишилося!