ГоловнаПублікаціїБлагоустрійУкраїнцям замало суботників - опитування

Українцям замало суботників - опитування

Більшість українських населених пунктів опісля зими прибрали, однак з плином часу цього прибирання виявилося недостатньо. Люди стверджують, що потрібно проводити нові суботники.

Як тільки зійшов сніг, в українських містах та селищах взялися за прибирання. Перша хвиля суботників прокотилася населеними пунктами ще 15 березня, в окремих містах стартували місячники з благоустрою, а подекуди і двомісячники. До прикладу, Хмельницький «чепурився» з 11 березня до 11 квітня, Житомир – з 20 березня до 20 квітня, Суми – з 28 березня до 28 квітня,  Донецьк – з 17 березня до 16 травня, Київ – з 24 березня до 8 травня, тощо.

У цей час комунальні служби та усі небайдужі приводили свої населені пункти у належний санітарний стан, прибирали від сміття вулиці, сквери та парки, прибудинкові території та території, закріплені за певними установами та підприємствами, водойми та прибережні зони. Окрім того, оновлювалися елементи благоустрою та проводилися роботи з озеленення.

«Україна Комунальна» вирішила поцікавитися у своїх читачів: чи були дієвими прикладені зусилля? Зокрема, інформаційне агентство на своїх шпальтах та у мережі Facebook провело опитування з заголовним питанням: «Як проходить місячник благоустрою у вашому місті?». Відповісти на нього мали змогу усі бажаючі з 28 квітня по 5 травня.

За його результатами з’ясувалося, що більшість респондентів (71%) проведеними заходами задоволені, населені пункти прибрані, однак серед них 27%  зауважують, що подекуди прибирання проводилося вибірково, ще 11% - підкреслюють, що наразі потрібно проводити новий суботник. При цьому зазначимо, 28% опитаних прибиранням не задоволені, на їхню думку, населені пункти опісля зими взгалі не впорядковували.

Таким чином, можемо підсумувати, що більшість населених пунктів опісля зими прибрали, однак з плином часу цього прибирання виявилося недостатньо.

 
Коментарі (0)