ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїну «атакують» аварійні відключення світла

Україну «атакують» аварійні відключення світла

Компанія «Укренерго» застосувала графік аварійних відключень електроенергії. Це пов`язано з дисбалансом, що виник в українській енергосистемі.

Зранку 2 грудня НЕК «Укренерго» застосувала графік аварійних відключень в обсязі 2800 МВт. Причиною цього є запобігання порушення режимів роботи водосховищ та гідроелектростанцій. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі  Державного підприємства «НЕК Укренерго».

«Графіки аварійних відключень застосовано у зв’язку із необхідністю забезпечити надійну роботу об’єднаної енергосистеми України в умовах дисбалансу між виробництвом та споживанням електроенергії (потужності), та для виключення порушення узгодженого графіка перетоків електроенергії з енергооб’єднанням країн СНД та Балтії», – зазначено у повідомленні.

Дисбаланс виник внаслідок ремонтних робіт на Запорізькій АЕС, та через низькі запаси вугілля на теплоелектростанціях.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, новообрані депутати збираються покращити становище споживачів та постачальників електричної енергії. Про це йдеться у нещодавно зареєстрованому в Верховній Раді законопроекті №1113 «Про внесення змін до Закону України «Про електроенергетику» (щодо покращення становища споживачів та постачальників електричної енергії)».

 
Коментарі (0)