ГоловнаНовини ЖКГОСББУкраїнців вже не лякає створення ОСББ

Українців вже не лякає створення ОСББ

Загальнодержавною програмою реформування, змінами на 2009-2014 роки передбачено, що до кінця 2014 року буде створено близько 45 тис. об’єднань.

На сьогодні в Україні створено 14 тис. 250 ОСББ, але державна програма передбачає створення 45 тис. ОСББ до кінця 2014 року. Про це під час прес-конференції в медіа-холі УНН поінформувала заступник директора Департаменту житлової політики Мінрегіон України Валентина Радченко.

«На перше січня в Україні було створено  14 тис. 250 об’єднань (ОСББ – Ред.). Загальнодержавною програмою реформування, змінами на 2009-2014 роки передбачено, що до кінця 2014 року буде створено близько 45 тис. об’єднань», – сказала В.Радченко.

За її словами, усі ці зміни були спрямовані на те, щоб збільшити кількість ОСББ.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада ухвалила законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об’єднання співвласників багатоквартирних будинків.

Заступник голови Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Ігор Лисов назвав цей законопроект революційним документом у питанні врегулювання діяльності ОСББ. «Я вважаю, що це досить революційний закон. Згідно з ним, кожний суб’єкт, як людина, так і компанія, яка має якесь майно на правах особистої власності, або власності компанії, автоматично є членом ОСББ і має рівні права на всю спільну власність – і на територію, і на інженерні мережі, і на місця загального користування», – зазначив І.Лисов.

 
Коментарі (0)