ГоловнаГоловнеАльтернативна енергетикаУкраїнські котельні переходять на альтернативне паливо

Українські котельні переходять на альтернативне паливо

На Черкащині зафункціонувала котельня, що працює на деревині. Всього з початку року на альтернативні види палива перевели більше 150 котелень.

В Україні з початку року на альтернативні види палива перевели 160 котелень і майже 700 капітально відремонтовано. Про це заявив очільник Мінрегіону  Геннадій Темник в Черкасах, де ознайомився з роботою котельні, що працює на відходах деревини.

Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ.

Переоснащення котельні КП «Черкаситеплокомуненерго» здійснило за кредитні кошти Європейського банку реконструкції та розвитку. Вартість робіт з придбання біокотла, його установка, монтаж, будівництво сховища для відходів деревини склала 9 млн грн.

Зокрема, за словами тепловиків, встановлений біокотел удвічі зменшив  собівартість тепла, яку виробляє котельня. Річна економія коштів складає 3 млн грн.

Нагадаємо, всього в Україні функціонує близько 24 тис. котелень.

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше Віце-прем’єр міністр Олександр Вілкул заявляв, що всього по Україні на альтернативні види палива переведено 414 котелень. Реконструйовано та замінено котлів в 2866 котельнях.

Завдяки цьому, за 9 місяців поточного року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року споживання природного газу для виробництва теплової енергії в ЖКГ зменшилося на 8%.

 
Коментарі (0)