ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоУкраїнське будівництво «протирічить» нормам

Українське будівництво «протирічить» нормам

Українські будівельники зводять об’єкти з порушеннями. Згідно з результатами проведених перевірок, найбільше «кульгають» будівельні об’єкти Києва та області.

В Україні за 3 місяці 2015 року проведено 4618 перевірок об’єктів будівництва та виявлено 1272 порушення. Тобто кожен третій об’єкт зведено у невідповідності з певними нормами. Про це повідомили у прес-службі Державної архітектурно-будівельної інспекції.

Відтак, за результатами 219 планових та 4299 позапланових перевірок було накладено штрафів на суму 9,09 млн грн.

«Найбільше перевірок проведено в Одеській, Рівненській, Житомирській, Вінницькій, Київській областях та у м. Києві. Найбільший відсоток порушень (у співвідношенні до проведених перевірок) за результатами позапланових перевірок виявлено в Київській (81%), Закарпатській (63%), Сумській (44%) та Полтавській (34%) областях», - йдеться у повідомленні.

Найбільше штрафних санкцій вручено будівельникам у Київській та Одеській областях.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, останніми роками темпи поліпшення житлових умов українців різко падають. Якщо така тенденція йтиме і надалі, країні знадобиться 100 років для вирішення житлових проблем. Проте, вихід є – іноземні інвестиції.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
01 Травня 2015 p. 03:22
Особисто я неодноразово спостерігав наступну картину. Після закінчення будівництва багатоповерхівки і здачі-прийому будинку починається вирізання дверних пройомів з вулиці до підвальних приміщень цього будинку; найчастіше вирізають у фундаменті будинку (!), причому у декількох місцях. Будинок ще не заселили, а його фундамент вже почали руйнувати. Тому я би порадив потенційним покупцям квартир звіряти проектну кількість зовнішніх пройомів до підвалу та першого поверху з наявною їх кількістю, і в разі їх неспівпадіння в сторону збільшення , відмовлятись від покупки квартири у цьому будинку.