ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїнську енергоефективність реформують за німецькі гроші

Українську енергоефективність реформують за німецькі гроші

Німеччина та Київ визначили сферу енергетики України, як один з важливих напрямків співпраці. Зокрема, уряд ФРН виділить 2 млн євро на реформування вітчизняної енергоефективності.

Уряд Федеративної Республіки Німеччина зобов’язався надати Україні 2 млн євро на реформування сектору енергетики. Про це повідомили у прес-службі Міністерства економічного розвитку та торгівлі.

«Іншим важливим напрямком для обох сторін визначено співпрацю в енергетичній сфері. Уряд ФРН зобов'язався виділити 2 млн. євро на реформу в галузі енергоефективності», - йдеться в повідомленні.

Крім того,  Києву також буде виділено 500 млн євро, з яких 300 мнл будуть направлені на відновлення інфраструктури постраждалих внаслідок бойових дій територій Донбасу.

«Також ми погодили надання кредитних гарантій Україні у розмірі 500 млн. євро через Німецький державний банк розвитку (KfW). 300 млн. євро з цієї суми будуть використані на відновлення пошкодженої інфраструктури в результаті військових дій на території України, поставки товарів і заходи з підвищення енергоефективності», - наголосив Міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавичус.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна відновила з листопада закупівлю російської електроенергії за ціною 930 грн за 1 МВт/год. Нову ціну погодила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. Відповідне рішення зазначено в постанові НКРЕКП №2697 від 30 жовтня 2015 року.

 
Коментарі (0)