ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укрзалізниця» почне передавати вокзали в концесію

«Укрзалізниця» почне передавати вокзали в концесію

ПАТ "Укрзалізниця" планує передавати залізничні вокзали в концесію, починаючи з 2019 року.

Про це в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов заявив, виступаючи на Українському інфраструктурному форумі, передає БізнесЦензор з посиланням на галузевий портал ЦТС.

За словами глави компанії, протягом наступного року планується розпочати проведення конкурсів на право концесії вокзальних комплексів із залученням провідних міжнародних компаній.

Зокрема, у другому кварталі 2018 року "Укрзалізниця" планує визначити вокзальні комплекси, які будуть передані в окрему філію. До кінця року ця філія повинен бути створений, туди переведуть активи і персонал.

"На утримання наших вокзалів з усіма сукупними додатковими витратами сьогодні витрачаємо до півмільярда гривень. Є одна з найширших вокзальних мереж в державі. У зв'язку з цим визначили для себе пріоритети на наступні три роки і направимо зусилля, щоб весь наш вокзальний комплекс мав, як мінімум, самоокупность. Як максимум - приносив стабільно зростаючий дохід компанії. Для цього до кінця року ми плануємо об'єднати всю мережу наших вокзалів в одну вертикаль - вокзальну компанію ", - цитує Кравцова прес-служба" Ук рзалізниці ".

За словами глави компанії, в рамках закону про концесії, який знаходиться на розгляді в парламенті, можна буде використовувати вокзальні комплекси як інструмент компенсації збитковості сектора пасажирських перевезень.

"Для нас це є стратегічно важливим напрямком. Залучення приватних інвестицій в пасажирське господарство є досить складним, враховуючи його глибоку збитковість. А вокзальні комплекси, як один з елементів пасажирської інфраструктури в цілому, можуть бути першим кроком у пошуку механізму підвищення прибутковості і залучення приватного капіталу в систему пасажирських перевезень. Упевнений, що це буде успішним ", - додав Кравцов.

Читайте також: "Укрзалізниця" за рік отримала 100 мільйонів прибутку (оновлено)

У жовтні 2017 року Кравцов уже заявляв, що хоче залучити приватних інвесторів для оперування пасажирськими вокзалами в Україні.

"Ми плануємо провести роботу по державно-приватному партнерству в сфері реконструкції пасажирських вокзалів. Адже сьогодні ми маємо велику інфраструктуру вокзального господарства. Перспективою є залучення приватних інвесторів для оперування вокзалами", - заявляв Кравцов.

Як повідомлялося, "Укрзалізниця" планує створити в своїй структурі окремого оператора, що спеціалізується на управлінні вокзальних господарством.

 

 
Коментарі (0)