ГоловнаНовини ЖКГТранспортУправляти вокзалами буде окремий філія «Укрзалізниці»

Управляти вокзалами буде окремий філія «Укрзалізниці»

Правління АТ "Укрзалізниця" прийняло рішення про створення 1 липня окремої філії - "Вокзальна компанія"

 Правління АТ "Укрзалізниця" прийняло рішення про створення 1 липня окремої філії - "Вокзальна компанія".

Про це з посиланням на прес-службу "Укрзалізниці" повідомляє БізнесЦензор.

Головна мета філії - зробити вокзали ефективними і вивести їх на беззбитковий рівень, повідомив директор зі стратегічного розвитку та інвестиційної політики АТ "Укрзалізниця" Антон Саболевскій.

За його словами, таке рішення викликане необхідністю удосконалення системи управління вокзалами, підвищення ефективності їх діяльності, зокрема, за рахунок мінімізації дублюючих функцій.

Реорганізацію вокзального господарства планується провести в два етапи: спочатку до філії будуть передані вокзали, які зараз знаходяться в управлінні філії "Пасажирська компанія".

На другому етапі будуть передані вокзали 1-3 класів, після чого, з метою оптимізації структури управління, планується визначити 14 базових вокзалів, завдяки чому планується централізувати фінансові, кадрові, юридичні та інші функції.

Персонал для нової філії буде оформлений шляхом перекладу з інших підрозділів "Пасажирська компанія", "Центр будівельно-монтажних робіт і експлуатації будівель і споруд", регіональних філій.

Саболевскій зазначив, що подібна система запозичена у німецької залізничної компанії Deutsche Bahn.

На балансі АТ "Укрзалізниця" знаходиться 106 вокзалів, 75 з яких знаходяться на балансі філії "Центр будівельно-монтажних робіт і експлуатації будівель і споруд", 21 - філії "Пасажирська компанія", 10 - регіональних філій.

 

 
Коментарі (0)