ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Чиновники передумали достроково завершувати опалювальний сезон

Чиновники передумали достроково завершувати опалювальний сезон

Мінрегіон заявляє, що уряд відвернув дострокове завершення опалювального сезону в Україні. Поміж тим, зауважують у відомстві, в наступному місяці всі гроші будуть перераховуватись постачальникам газу.

У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства заявляють, що не допустили дострокового припинення опалювального сезону. Відповідну постанову щодо зміни Порядку розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки для проведення розрахунків з постачальником природного газу, на якого покладено спеціальні обов'язки ухвалили  в Кабінеті Міністрів. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖГК Геннадій Зубко, передає прес-служба відомства.

Зокрема, посадовець наголосив, що відповідні зміни погоджені із Міжнародним валютним фондом. Термін їх дії січень-жовтень 2016 року та  січень-лютий 2017 року.

«Ми провели важкі переговори з НАК «Нафтогаз України», Мінпаливенерго, НКРЕКП, Мінфіном по продовженню дії  граничного мінімально необхідного рівня відрахування коштів на рахунки теплопостачальних підприємств, що забезпечить їх мінімальну потребу необхідну для виробництва теплової енергії та подачі тепла», - сказав Міністр.

Відтак, уже в наступному місяці всі гроші будуть перераховуватись постачальникам газу та тепловики фактично перестануть отримувати кошти за свої послуги.

«Вирішення цього питання Урядом позбавило Україну загрози дострокового припинення опалювального сезону», - сказав він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг просить теплопостачальні підприємства правильно проводити перерахунок плати за опалення.

 
Коментарі (0)