ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУряд пропонує «панацею» від розкрадання газу

Уряд пропонує «панацею» від розкрадання газу

Уряд пропонує Верховній Раді ввести кримінальну відповідальність за самовільне використання «блакитного» палива. В КМУ переконані, що це забезпечить дотримання дисципліни газопостачання та газоспоживання.

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді ввести кримінальну відповідальність за розкрадання природного газу шляхом його самовільного використання. Відповідний законопроект №1544 «Про внесення змін до статті 188-1 Кримінального кодексу України» зареєстровано в Раді 22 грудня.

Документом пропонується карати зловмисників штрафом від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до 3 років за розкрадання газу шляхом його самовільного використання без приладів обліку, через умисне пошкодження приладів обліку чи будь-яким іншим способом. Вчинення тих самих дій повторно або за попередньою змовою групою осіб пропонується карати позбавленням волі на строк до 5 років.
 
У пояснювальній записці йдеться, що основною метою законопроекту є недопущення розкрадання природного газу  та запобігання злочинам. В уряді сподіваються, що «встановлення кримінальної відповідальності забезпечить дотримання дисципліни газопостачання та газоспоживання».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», питання щодо підвищення енергетичної ефективності будівель може бути врегулювано на законодавчому рівні. 22 грудня відповідний законопроект був поданий на розгляд Верховної Ради.
 
Коментарі (0)