ГоловнаНовини ЖКГТранспортУряд створить стратегію розвитку автошляхів

Уряд створить стратегію розвитку автошляхів

Очільник українського уряду Володимир Гройсман обіцяє вже до кінця поточного року створити стратегію розвитку та будівництва втчизняних доріг.

Уряд до кінця року затвердить стратегію розвитку українських доріг та акумулює близько 35-40 млрд грн на наступний рік на будівництво доріг в Україні. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час огляду стану виконання ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах загального користування Черкаської, Кіровоградської та Полтавської областей у вівторок.

"Стратегія  розвитку українських доріг, яка буде затверджена до кінця року – це перша позиція. Друга позиція – це консолідація ресурсів. Це буде біля 35-40 млрд на наступний рік, - заявив Володимир Гройсман. - Дороги в Україні будемо будувати, і ніхто нас не зупинить".

"Нам потрібно консолідувати цей ресурс [на реконструкцію та будівництво доріг] і нам потрібно перестати будувати дороги в нікуди. Має бути дорога з пункту А в пункту Б. Ми маємо розуміти, куди вона веде ця дорога, навіщо вона будується, а не так, що один якийсь відрізок зробили, а під'їзд до цього відрізку розбитий і після цього відрізку розбитий. Немає жодної логіки. Ми будемо від початку до кінця будувати дороги, якими люди будуть нормально пересуватися, - зауважив Прем’єр-міністр. - Цього року такий підхід вже започатковано".

Він зауважив, що цей рік став початком масштабної реконструкції і будівництва доріг в Україні. Так, в різних областях у критичних точках відбуваються роботи.

Цього року Уряд виділив на дорожні роботи 19 млрд грн, з них 8,7 млрд - в роботі, повідомив Прем’єр-міністр. При цьому обсяг коштів, виділених на реконструкцію і ремонти доріг, зріс у рази. Володимир Гройсман навів приклад Кіровоградської області, якій цього року було виділено 225 млн грн на реконструкцію доріг, тоді як минулого року не було здійснено жодних видатків.

Наразі на 99% завершено поточний ремонт доріг, пломбування ямковості, повідомив Голова Уряду.

Говорячи про плани на наступний рік, Володимир Гройсман зауважив, що Уряд планує виділити на  реконструкцію та будівництво доріг близько 35-40 млрд грн. З 2017 року заплановане створення Дорожнього фонду, що передбачатиме децентралізацію доріг: частина ресурсу - на місця, центральні дороги - в державному центральному управлінні. Близько 14 млрд грн надходжень до Дорожнього фонду - від акцизного збору, зазначив Прем’єр-міністр.

"Фактично, ця система буде працювати. Ми її маємо запустити з 1 січня 2017 року. Ця є підвищення відповідальності, прозорості і більш якісного управління дорогами", - зазначив він.

Окремо Володимир Гройсман підняв питання якості дорожніх робіт. Відремонтовані, збудовані дороги в Україні мають відповідати міжнародним стандартам, наголосив він.

Прем’єр-міністр зауважив, що "Укравтодор" здійснює фіксацію та контроль за якістю виконання робіт.

"Ми не будемо платити за низьку якість за те, щоб приписували обсяги і все інше. Будемо робити аналіз хімічного складу, щоб зрозуміти, що кладуть в українські дороги. Ми платимо повноцінну ціну - ми хочемо нормальну якість", - підкреслив Володимир Гройсман.

Прем’єр-міністр також закликав громадськість контролювати якість виконання робіт на дорогах, використання технологій, а також ефективність використання виділених коштів та здійснення закупівель.

 

 
Коментарі (0)