ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоВ Раді зареєстровано законопроект щодо скасування ПДВ

В Раді зареєстровано законопроект щодо скасування ПДВ

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №5401 від 16.11.2016 «Про скасування в Україні податку на додану вартість»

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №5401 від 16.11.2016 «Про скасування в Україні податку на додану вартість». 

Про це повідомляється на офіційному веб-порталі Верховної Ради.

Серед ініціаторів законопроекту ― член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Сергій Лабазюк та голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Петро Юрчишин.

«Законопроектом пропонується з 1 січня 2017 року скасувати податок на додану вартість в Україні, як податок, що є дискримінаційним та корупційним, в частині його відшкодування, з метою забезпечення рівності усіх платників податків перед законом», ― йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Зазначається, що наявність великої кількості винятків та пільг з оподаткування, передусім індивідуального, галузевого та територіального характеру, негативно впливає на ефективність адміністрування податку на додану вартість й створює податкову дискримінацію.

«ПДВ необхідно скасувати, як податок, що стримує розвиток споживчого ринку, створює фіскальну нестабільність, стимулює корумпованість контролюючих органів», ― зазначено в документі.

 

 
Коментарі (0)