ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоВ Україні обмежили щільність міської забудови

В Україні обмежили щільність міської забудови

Граничну щільність забудови можна підвищувати тільки на 20%

У нових державних будівельних нормах, які вступили в дію з 1 вересня 2018 року, введені граничні показники щільності населення мікрорайону 150-450 чол / га. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Як наголошується в повідомленні, при плануванні нового мікрорайону показники щільності населення в великих і найбільших містах припускається підвищувати не більше ніж на 20%, тобто до 540 осіб / га, при окремих умовах: щоб на території мікрорайону обов'язково розміщувалися підземні автостоянки або багатоповерхові гаражі, вбудовано-прибудовані дитсадки і створювалися відкриті озеленені тераси в житлових і громадських будівлях

Раніше максимальна щільність населення визначалася на рівні 450 осіб / га, але при наявності певного обгрунтування вона могла перевищуватися в кілька разів. В результаті в деяких районах міст щільність населення сягала 2000 осіб / га.

В Україні обмежили максимальну щільність забудови в городахНапомнім, нові будівельні норми (ДБН), які вступили в силу з 1 вересня, передбачають обов'язкове проектування велосипедних доріжок і смуг під час нового будівництва, реконструкції та капітального ремонту українських доріг.

Відзначимо, що з 1 жовтня в силу вступили оновлені ДБН з проектування дошкільних установ, які містять норму про можливість проектувати невеликі дитсадки, вбудовані в житлові будинки. Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України вивчає можливість дозволити проектування невеликих вбудованих в житлові приміщень початкової школи (1-4 класи).

 

 
Коментарі (0)