ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоПодаток на нерухомість набуває чинності

Податок на нерухомість набуває чинності

Кабмін планував ввести податок на нерухомість з 1 липня 2012 року. Він повинен був скласти не менше 1% від мінімальної заробітної плати, тобто не менше 10 гривень за один квадратний метр.

Кабінет Міністрів не планує продовжувати мораторій, що забороняє податок на нерухомість. Натомість, з 1 січня цей податок почне офіційно діяти.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Мінфіну. 

«Ми зараз запросили до дискусії все суспільство - бізнес, науковців, іноземних інвесторів, аудиторів, консультантів і т.д. і розіслали можливе підвищення або зниження різних видів податків для того, щоб стимулювати економіку для виходу з тіні», - сказав Міністр фінансів Юрій Колобов. 

Також Міністр зазначив, що найближчим часом деякі податки можуть бути знижені. «Не можна тільки обкладати, щось будемо знижувати ... Цей процес буде збалансований. Наша мета, щоб реальний сектор розвивався», - зазначив він. 

Раніше Кабмін планував ввести податок на нерухомість з 1 липня 2012 року. Він повинен був скласти не менше 1% від мінімальної заробітної плати, тобто не менше 10 гривень за один квадратний метр. Податок не повинні платити власники квартир площею менше 120 кв м і будинків площею до 250 кв м.

Як порахувати податок на нерухомість

Для квартир, площа яких складає 120 - 240 кв. м та для будинків площею 250-500 кв. м житлової площі на рік заплатимо 1% від мінімальної заробітної плати на 1 січня звітного року (у 2012 році - 1073 грн) за квадратний метр житлоплощі понад 120 кв. м., тобто сума податку на житло за 1 квадратний метр складе 10,73 грн. Наприклад, ви е дноосібним власником квартири житлова площа якого складає, наприклад, 160 квадратних метрів. Значить, податком на нерухомість для такого власника буде обкладатись 40 кв. м., (160-120) після вирахування із загальної площі граничного показника (120 кв.м.). Таким чином, за квартиру такої площі необхідно буде заплатити близько 430 грн податку.

Для квартир від 240 кв. м і будинків від 500 кв. м потрібно буде платити вже 2,7% від такої «мінімалки» за кожен метр понад 120 неоподатковуваних. А це 28,97 грн / кв. м.

 
Коментарі (1)
Вячеслав
03 Грудня 2012 p. 22:13
Еще дин грандиозный шаг для опускания Украинцев которые ели вытягивают за чертой бедности. Власть которая без церемоний готова и дальше вести экономическую политику которая ведет к опустошению экономики страны. Даже самым бестолковым давно бы дошло что поднятие налогов в стране с слабой экономикой это что умирающему предложить страховку случае если он травмируется или заболеет. Ну да,а вдруг он не умрет.Так и наша страна.А вдруг все заплатят!:)