ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВ Україні зросли тарифи на тепло і гарячу воду

В Україні зросли тарифи на тепло і гарячу воду

Сьогодні для українців збільшуються тарифи на опалення і гарячу воду. У Нацкомісії порахували, що зростання ціни теплоносія очікується в середньому на 72%.

Тарифи на центральне опалення і гаряче водопостачання (ГВП) в Україні з 1 травня 2015 року збільшуються в середньому на 72%. Про це повідомив член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Андрій Герус, передає «РБК-Україна».

Відповідне підвищення має відбутися з 1 квітня 2015 року. «В силу певних технічних вимог щодо публікації документів, це рішення набуває чинності з 1 травня», - зазначив пан Герус.
 
Представник НКРЕКП нагадав, що з 1 квітня зросли тарифи на газ, і державі був необхідний певний період часу для підготовки необхідних документів для підняття тарифів на послуги з опалення та ГВП для населення.
 
«Є послуга, є теплова енергія, і на послугу тариф встановлюється окремо. У зв'язку з тим, що спочатку було підняття цін на газ, а тариф на послугу встановлюється окремо, потрібен певний час для того, щоб оприлюднити, для того, щоб підготувати інші документи для підняття тарифу на послугу. Відповідно тариф на послугу дійсно змінився з 1 травня. Тобто людина в квартирі в Києві іншу ціну буде бачити з 1 травня», - зазначив пан Герус.
 
За його словами, зростання вартості тепла очікується в середньому на 72%.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», зниження норми споживання газу для населення за відсутності лічильників може призвести до зменшення вартості газу. Експерти відзначають, що для цього є підстави.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
01 Травня 2015 p. 22:27
Думаю, хто ще спроможний платити, то буде платити, а хто не може ( а таких з часом ставатиме все більше) почнуть організовуватись у громади, які будуть перешкоджати примусовому виселенню. Тоді ніяка муніципальна поліція, (навіть якщо це бувший "Беркут") не зможуть виселяти боржників.