ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВідключення світла в Україні триватимуть до кінця березня - Yasno

Відключення світла в Україні триватимуть до кінця березня - Yasno

Якщо мережу сильно пошкодять внаслідок атак, доведеться задіювати не лише погодинні, а й екстрені відключення, за яких світла може не бути довго
Найімовірніше, відключення світла в Україні триватимуть до кінця березня. Про це повідомив гендиректор Yasno Сергій Коваленко. 
 
За його словами, сценарії на зиму виглядають так:
 
Базовий: Якщо нових атак на енергомережу не буде, то за нинішніх умов генерації електроенергії дефіцит потужності може бути рівномірно розподілений по всій країні. Це означає, що відключення будуть скрізь, але менш тривалими.
 
Позитивний: Нових атак не відбувається, повертається попередній рівень генерації. Тоді ми, цілком імовірно, будемо мати вдосталь електроенергії, так що зможемо відмовитися від відключень взагалі.
 
Негативний: Якщо мережу сильно пошкодять внаслідок атак,  доведеться задіювати не лише погодинні, а й екстрені відключення, за яких світла може не бути довго. 
 

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський закликав бізнес та простих українців і надалі економити електроенергію, бо 21 листопада енергетикам знову довелося позапланово відключати струм у низці регіонів України. 

 
Коментарі (0)