ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоВійськовослужбовцям можуть дозволити приватизацію житла у гуртожитку

Військовослужбовцям можуть дозволити приватизацію житла у гуртожитку

Депутатам подали на розгляд законопроект, який дозволить військовослужбовцям і працівникам Державної спеціальної служби транспорту реалізувати своє конституційне право на житло шляхом приватизації житла у гуртожитку.

У стінах Верховної Ради зареєстровано законопроект №3485 «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків».

Як йдеться у пояснювальній записці, метою його прийняття є усунення існуючих прогалин у Законі України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків», щодо військовослужбовців і працівників Державної спеціальної служби транспорту, які не мають власного житла та більше п'яти років на законних підставах зареєстровані за місцем проживання у гуртожитках та фактично проживають у них.

На думку ініціаторів, прийняття законопроекту усуне прогалини в законодавстві і дозволить військовослужбовцям і працівникам Державної спеціальної служби транспорту, які не мають власного житла та більше п'яти років на законних підставах зареєстровані за місцем проживання у гуртожитках та фактично проживають у них, реалізувати своє конституційне  право на житло шляхом приватизації житла у гуртожитку.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, нардепи погодились захистити права мешканців гуртожитків на користування та володіння житловими приміщеннями. За відповідний законопроект проголосувало 248 парламентарів.

 
Коментарі (0)