ГоловнаКоментаріЕлектроенергетикаВ.Кудрицький: "Убезпечити енергосистему від масованого терору може децентралізації генеруючих потужностей"

В.Кудрицький: "Убезпечити енергосистему від масованого терору може децентралізації генеруючих потужностей"

Задля забезпечення стійкості енергосистеми до ворожих атак по всій території України треба будувати сотні маленьких електростанцій потужністю від 5 до 30 МВт
Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький вважає, що задля забезпечення стійкості енергосистеми до ворожих атак по всій території України треба будувати сотні маленьких електростанцій потужністю від 5 до 30 МВт, пише "Україна Комунальна".
 
"Зосередження генерації на декількох майданчиках – це те, що призводить до серйозних проблем при масованих ворожих обстрілах. Ми, як оператор енергосистеми, розуміємо, що єдиний сталий шлях до убезпечення енергосистеми від такого масованого терору полягає у децентралізації генеруючих потужностей", – наголосив Володимир Кудрицький.
 
За його словами, зараз виробництво електроенергії зосереджено буквально на кількох майданчиках великих теплових та гідроелектростанцій, тому їх пошкодження при масованих обстрілах росіян призводить до серйозних проблем з енергопостачанням. Крім того, більшість цих енергооб’єктів була побудована ще в 1960-1970 роках, й безкінечно їх відновлювати після ударів росіян буде складно.
 
 

Тому необхідно побудувати сотні маленьких електростанцій потужністю від 5 до 30 МВт, які будуть більш стійкими до масованих атак саме через свою розосередженість – у такому разі ворожі удари не призведуть до таких тяжких наслідків для енергосистеми, як у випадку, коли вона залежить від невеликої кількості об’єктів генерації, зазначив Володимир Кудрицький. 

 
Коментарі (0)