ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїВінницьких комунальників упіймали на порушеннях

Вінницьких комунальників упіймали на порушеннях

На Вінниччині на одному з комунальних підприємств виявили порушення, що призвели до втрати майже 1,7 млн грн. Зокрема, КП не стягнуло з боржника дебіторської заборгованості за виконані роботи з благоустрою.

У Вінницькій області під час ревізії фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Бершадське житлово-комунальне господарство» виявили порушення, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на загальну суму майже 1,7 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Держфінінспекції.

Як йдеться у повідомленні, посадові особи КП не провели претензійно-позовної роботи щодо примусового стягнення дебіторської заборгованості з боржника за виконані ремонтні роботи з благоустрою населеного пункту. Це призвело до втрати більш як 1,6 млн грн.

Окрім того, на підприємстві зайво виплатили працівникам зарплату та переказали єдиний соціальний внесок, а також оплатили роботи, які фактично не були виконані, через що втрачено понад 60 тис. грн.

Відтак, за недотримання законодавства з фінансових питань двоє посадових осіб підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, одне з комунальних підприємств у Запорізькій області зайво отримало майже 1,3 млн грн субвенції виділеної з державного бюджету для погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію.

 
Коментарі (0)