ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняЗа комунальні борги черкащани розраховуються майном

За комунальні борги черкащани розраховуються майном

Монітор, принтер, магнітофон, музичні колонки, спортивний інвентар та інше майно вилучили державні виконавці спільно з працівниками КП «Черкасиводоканал» у родини, яка відмовлялася сплачувати за послуги з водопостачання та водовідведення.

У добровільному порядку боржники не здійснювали оплату з 2005 року. Лише в 2011 році відбулось зарахування коштів в сумі 257 грн, отриманих з пенсійних виплат одного з членів родини. Від того часу боржники не сплачували жодної гривні, а заборгованість продовжувала зростати. Станом на початок місяця поточного року заборгованість цих споживачів складала більше 4 тис. грн з розрахунку на три особи, незважаючи на рішення суду.

Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі КП «Черкасиводоканал».

Адміністрація водоканалу неодноразово пропонувала родині укласти договір на поетапне погашення боргу, але господарі квартири не бажали скористатися пропонованою можливістю.

Тож представники юридичної служби КП «Черкасиводоканал» та державної виконавчої служби (ДВС) прибули до боржників, які проживають на вулиці Волкова, 1. Проте відкрити двері квартири абоненти не поспішали. В присутності представників правоохоронних органів довелось проводити примусове проникнення до помешкання. Державна виконавча служба описала та вилучила майно родини.

Як зазначив провідний юрисконсульт КП «Черкасиводоканал» Ігор Грищенко, боржнику дається 10 днів після вилучення у нього майна на погашення боргу. Якщо він розрахується з підприємством у цей термін, то може повернути арештовані та вилучені речі. В іншому випадку вилучене майно після спливу терміну на оскарження дій ДВС, буде передано на реалізацію до торгівельної мережі, яка проведе їх реалізацію через аукціон, а грошові кошти спрямують на погашення боргу перед КП «Черкасиводоканал» за послуги з водопостачання та водовідведення.

 
Коментарі (0)