ГоловнаНовини ЖКГТранспортЗа надмірну «сміливість» водіїв на залізничних переїздах введено величезні штрафи

За надмірну «сміливість» водіїв на залізничних переїздах введено величезні штрафи

Повторне протягом року вчинення будь-якого з порушень, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, - тягне за собою накладення штрафу від 80 до 120 неоподатковуваних мінімумів

Сьогодні, 23 лютого 2012 року, Верховна Рада України ухвалила в другому читанні та в цілому проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення адміністративної відповідальності за порушення правил руху через залізничні переїзди та перевезень пасажирів автомобільним транспортом» (№8747).

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Укрзалізниці.

Згідно із внесеними змінами статтю 123 Кодексу України про адміністративні правопорушення викладено у новій редакції. Відтепер за порушення особою, яка керує транспортним засобом, правил руху через залізничний переїзд (крім порушення, передбаченого частиною другою цієї статті) накладатиметься штраф у розмірі від 20 до 25 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За в'їзд на залізничний переїзд особою, яка керує транспортним засобом, у випадках, коли рух через переїзд заборонений, розмір штрафу збільшено з 20-25 не оподатковуваних мінімумів доходів громадян до 50-70 неоподатковуваних мінімумів. Це також загрожує вилученням транспортного засобу чи позбавленням права керування ним на строк від 6 місяців до 1 року. Також можливе стягнення штрафу і з інших осіб – від 75 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк від 10 до 15 діб, а також вилучення транспортного засобу.

За порушення, передбачене частиною другою цієї статті, вчинене водієм транспортного засобу під час надання послуг з перевезення пасажирів або під час перевезення небезпечних вантажів законодавчо прописано позбавлення права керування транспортними засобами на строк від 1 до 3 років (з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого).

Згідно із законом, «перевезення пасажирів автобусами в нічний час (з двадцять другої до шостої години), крім тих, що здійснюються на маршрутах загального користування в режимі регулярних пасажирських перевезень, а також тих, що здійснюються автобусами, обладнаними тахографами, - тягне за собою накладення штрафу на водіїв від п'ятдесяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

Документом також визначено, що «повторне протягом року вчинення будь-якого з порушень, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, - тягне за собою накладення штрафу від 80 до 120 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

Зі свого боку, Укрзалізниця звертається до водіїв зі закликом дотримуватися правил дорожнього руху при перетині залізничних переїздів та не ризикувати своїм життям та життям пасажирів.

 

Довідка:

Законопроект розроблений на виконання рішення Урядової комісії з розслідування обставин і причин ДТП, що сталася 12 жовтня 2010 року на залізничному переїзді, обладнаному звуковою та світлофорною сигналізацією, біля Марганцю Нікопольського району Дніпропетровської області.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)