ГоловнаНовини ЖКГТранспортЗа перевезення пільговиків залізницею Харків боргує понад 18 млн грн

За перевезення пільговиків залізницею Харків боргує понад 18 млн грн

Про це у відповідь на інформаційний запит Суспільного повідомив виконавчий директор регіональної філії "Південна залізниця" Микола Уманець

 

Про це у відповідь на інформаційний запит Суспільного повідомив виконавчий директор регіональної філії "Південна залізниця" Микола Уманець.

За його даними, від Харкова регіональна філія недоотримала 18 млн 243 тис. 876 грн. У таку суму Південній залізниці обійшлося перевезення 1 млн 051 тис. 507 пасажирів за пів року 2021 року.

Первомайський заборгував залізниці 599 тис. 527 грн. Ізюмська та Куп'янська міськради — 566 тис. та 1 млн 304 тис. відповідно.

У Південній залізниці також прокоментували борги Новопокровської громади, про які Суспільне повідомляло наприкінці липня. Фактичні збитки громади від перевезення 15 тисяч пільковиків сягають 1,7 млн грн.

"Від перевезень вищезазначеної кількості пасажирів регіональна філія недоотримала коштів на суму 214 тис. 676 грн. Зазначена сума відображає тільки вартість квитків, якщо б вони були оплачені. Фактичні збитки, яких зазнала регіональна філія через перевезення 15 тисяч пасажирів, складають 1 млн 722 тис. 600 грн (фактична вартість проїзду одного пасажира складає 114 грн 84 коп.)", — йдеться у відповідь на запит.

В "Укрзалізниці" зазначили, що зверталися до голови Новопокровської громади, однак керівництво "жодним чином не реагувало на отримання зазначених листів". Залізничники вказують, що зверталися до селищної ради у грудні, січні, червні та липні В громаді послалися на брак фінансів.

Загалом за пів року регіональна філія залізниці у межах Харківщини перевезла 1,7 млн людей, це коштувало 31 млн 35 тис. 337 грн. Найбільша кількість пільговиків відправлялася з Харкова, найменша — всього 14 пасажирів на суму 280 грн — в межах Оскільської сільради (Ізюмський район).

 

 

 
Коментарі (0)