ГоловнаНовини ЖКГТранспортЖитомирський аеропорт невдовзі отримає статус міжнародного

Житомирський аеропорт невдовзі отримає статус міжнародного

Аеропорт «Житомир» вже за півтора місяця може отримати статус міжнародного.

Аеропорт «Житомир» вже за півтора місяця може отримати статус міжнародного. Про це під час брифінгу 13 березня сказав мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Зараз є по аеропорту два питання. Перше: власники аеропорту, компанія Yanair, готова влітку цього року запустити чартерні рейси на Туреччину та інші напрямки з цього аеропорту при умові, що Кабмін надасть нашому житомирському аеропорту статус міжнародного. Це процедура, яка проходить зараз. Була проведена нарада в місті з нашими прикордонниками і службою ДФС. Потім обласна адміністрація провела нараду. Зараз проект знаходиться на підписанні в прикордонній службі в Києві і в ДФС. Після того, як буде погодження з цими службами, він іде на підписання з міністром. З міністром Володимиром Омеляном ми це відпрацювали, він підписує цей проект, і йде на Кабмін. Кабмін приймає рішення, надає статус аеропорту «міжнародний». Це планується зробити в термін приблизно півтора місяця», - розповідає міський голова.

«Паралельно йде питання по фінансуванню. Зараз вже зрозуміло, з якого фонду може бути профінансований цей проект. В минулому році два аеропорти отримали фінансування по програмі розвитку аеропортів України. У свій час була прийнята, у 2012 році, ця програма, до 2022 року вона діє. Минулого року Одеса отримала 500 мільйонів на злітну смугу з бюджету України, і Вінниця отримала суму приблизно у 230 мільйонів. Ось і ми плануємо в цьому році отримати суму на житомирський аеропорт, на ремонт смуги, по цій державній програмі. У нас, якщо відкривається аеропорт «Житомир», перш за все великий потік туристів піде з Білорусі. І для мене це також була новина, що з Білорусі немає чартерних рейсів в ту ж Туреччину, Єгипет. Білорусь не літає по чартерним програмам. І майже всі білоруські туристи літають чи через Москву, чи через Київ. І дуже велика загрузка цих чартерів саме з Білорусі. У нас до Білорусі ближче, і ми зможемо отримати потік пасажирів. Також Рівне, Вінниця, Хмельницький й інші міста, які поруч з Житомиром, їм зручно буде користуватися цим аеропортом. І правий берег Києва доїхати до Житомира може на автомобілі скоріше, ніж до Борисполя в час пік», - наголосив Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, 16 січня 2018 року в коментарі Житомир.info голова правління компанії «Yanair» Олексій Янчук розповів, чому на повороті до аеропорту «Житомир» встановили шлагбаум.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії 29 серпня 2017 року депутати міської ради вирішили прийняти у комунальну власність міста злітну смугу житомирського аеропорту. За словами мера Житомира, прийняття злітно-посадкової смуги у комунальну власність дозволить залучити державне фінансування на її ремонт та збільшення довжини, що є необхідною умовою для прийому пасажирських літаків.

 

 
Коментарі (0)