ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЗубко розповів, коли Мінфін виплатить кошти пільг і субсидій на підприємства

Зубко розповів, коли Мінфін виплатить кошти пільг і субсидій на підприємства

В уряді очікують, що підприємства-постачальники комунальних послуг, згідно з першим етапом монетизації субсидій, почнуть отримувати кошти пільг і субсидій з 24 січня 2018 року.
В уряді очікують, що підприємства-постачальники комунальних послуг, згідно з першим етапом монетизації субсидій, почнуть отримувати кошти пільг і субсидій з 24 січня 2018 року. Про це розповів жуналістам віце-прем’єр- міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.
 
«Перший етап вже працює з 1 січня. А 24 січня – це перший день, коли Міністерство фінансів має напряму сплатити кошти пільг і субсидій на підприємства, які надають послуги: по водопостачанню, по теплопостачанню та комунальним послугам», - зазначив Геннадій Зубко.
 
Віце-прем’єр- міністр додав, що зараз органи місцевого самоврядування разом зі своїми комунальними підприємствам складають реєстри, які подаються до казначейства, після чого казначейство повинно сплатити кошти.
 

З 1 січня 2018 року в Україні стартувала монетизація субсидій на рівні надавачів послуг. У Мінсоцполітики пояснили, що з 1 січня 2018 року монетизуватимуть лише взаєморозрахунки між надавачами комунальних послуг і державою (Мінфіном) у сплаті за субсидії. Споживачі коштів за субсидії поки що "живими грошима" на руки не отримуватимуть. Можливо, колись у майбутньому, але не нині. 

 
Коментарі (0)