ГоловнаНовини ЖКГТранспортАМКУ попередив авіакомпанії про відповідальність за продаж квитків до завершення карантину

АМКУ попередив авіакомпанії про відповідальність за продаж квитків до завершення карантину

Антимонопольний комітет попередив авіаперевізників про відповідальність за продаж квитків на міжнародні рейси, що можуть не відбутися через продовження карантину
Антимонопольний комітет попередив авіаперевізників про відповідальність за продаж квитків на міжнародні рейси, що можуть не відбутися через продовження карантину, і про штрафи через замовчування інформації про повернення коштів. 
 
Про це повідомила пресслужба АМКУ.
 
"Така інформація може ввести в оману споживачів, оскільки може бути сприйнята як гарантоване відновлення регулярного авіасполучення між Україною та іншими країнами, що не відповідає дійсності", - йдеться у повідомленні.
 
За наявною в комітеті інформацією, авіаперевізники поширюють інформацію про можливість купити авіаквитки на регулярні авіарейси сполученням між Україною та іншими країнами з 23 травня 2020 року. При цьому вони не зазначають, що карантинні обмеження на здійснення регулярних авіарейсів між Україною та іншими країнами можуть бути подовжені на невизначений термін, у зв’язку з чим здійснення регулярного рейсу буде неможливим.
 
Отже, пасажирам надається неповна інформація (замовчуються інші варіанти обов’язкових опцій, передбачених Авіаційними правилами) про можливість реалізації їх прав у повному обсязі.
 
АМКУ прийняв обов’язкові для розгляду рекомендації:
 
• Утриматись від поширення неповної інформації, зміст якої стосується продажу квитків з 23 травня 2020 року та здійснення регулярного авіасполучення між Україною та іншими країнами, в той час як офіційна інформація про відкриття авіасполучення між країнами не підтверджена компетентними органами обох країн.
 
• Надавати споживачу авіапослуги повну та актуальну інформацію про неможливість здійснення регулярного рейсу, у разі якщо авіасполучення між Україною та іншими країнами не буде відкрито.
 
• Надавати споживачам авіа послуг повні та доступні відомості про всі варіанти обслуговування, що передбачені Авіаційними правилами, зокрема шляхом розміщення на власному сайті інформації щодо відшкодування вартості авіаквитків у зв’язку зі скасуванням рейсів.
 

Серед авіакомпаній, які поширювали відповідну інформацію: Wizz Аir, МАУ, Czech Airlines, Lufthansa, Ryanair, Swiss. 

 
Коментарі (0)