ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГДепутати намагаються заборонити стягнення боргів за комуналку під час війни

Депутати намагаються заборонити стягнення боргів за комуналку під час війни

Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт, який передбачає заборону на примусове стягнення боргів за комунальні послуги на час воєнного стану.
Верховна Рада ухвалила за основу законопроект, який передбачає заборону на примусове стягнення боргів за комунальні послуги на час воєнного стану. Про це повідомила пресслужба ВР.
 
"Законопроектом 7531, прийнятим за основу, запропонували на час дії воєнного стану зупинити вчинення виконавчих дій у виконавчих провадженнях про стягнення з фізичної особи заборгованості за житлово-комунальні послуги, а також рішень, боржниками за якими є підприємства оборонно-промислового комплексу, органи військового управління, військові частини, ВНЗ та інші організації, які входять до складу ЗСУ (крім рішень про стягнення зарплати та грошового забезпечення військовослужбовців)", – говориться у повідомлені.
 
Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів повідомляв, що вже три місяці активно веде підготовку до різних сценаріїв проходження опалювального сезону.

"Україна вже має 11,3 млрд кубів газу. Всього з початку року було закачано майже 3 млрд кубометрів блакитного палива. Створено можливості для фізичного реверсу газу з Європи. Попри воєнні дії, видобуток газу державною компанією "Укргазвидобування" майже не зменшився. "Нафтогазу" поставлене завдання до початку опалювального сезону мати у сховищах 19 млрд куб. м газу", – розповів про ситуацію із накопиченням енергоресурсів він", -  повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету міністрів 

 
Коментарі (0)