ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоДепутати вводять «особливий» режим держзакупівель для енергетики

Депутати вводять «особливий» режим держзакупівель для енергетики

Його положеннями пропонується на законодавчому рівні визначити особливий порядок держзакупівель в сферах транспортування, розподілу, постачання, зберігання природного і нафтового газу, виробництва, транспортування та постачання теплової енергії.

Народні депутати прийняли урядовий законопроект № 10006 «Про особливості здійснення закупівель в окремих сферах господарської діяльності». Цей законопроект у другому читанні і в цілому «як Закон» підтримали 245 народних депутатів.

Як зазначив доповідач з даного питання голова підкомітету Комітету ВР з економічної політики регіонал Олексій Плотніков, цей документ «прийнятий в першому читанні і ... спрямований на виконання Закону України про здійснення державних закупівель».

«Його положеннями пропонується на законодавчому рівні визначити особливий порядок держзакупівель в сферах транспортування, розподілу, постачання, зберігання природного і нафтового газу, виробництва, транспортування та постачання теплової енергії, виробництва і поставок електроенергії, питної води, забезпечення функціонування централізованого водовідведення», - зазначив пан Плотніков.

Також особливий порядок держзакупівель встановлюється для сфери надання послуг з користування інфраструктурою залізничного транспорту, забезпечення функціонування міського електричного транспорту, надання послуг автостанцій, портів, аеропортів, надання послуг з аеронавігаційного обслуговування, надання послуг поштового зв'язку, геологічне вивчення нафтогазоносних надр, забезпечення функціонування телекомунікаційних мереж, забезпечення транспортування, зберігання та переробки нафти.

За словами депутата Плотникова, при доопрацюванні цього документа в комітет надійшло 48 поправок народних депутатів, 25 з яких комітетом пропонується відхилити, а решта врахувати повністю або частково.

 
Коментарі (1)
николай
25 Травня 2012 p. 19:58
Закупки по тендерам нужно вообще отменить - чтоб быстрее производство развивать!