ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГДерженергоефективності: Кількість утеплених будинків стрімко зростає

Держенергоефективності: Кількість утеплених будинків стрімко зростає

За минулий тиждень нселення отримало 118 теплих кредитів на суму 2,2 млн гривень, а впродовж квітня було видано кредитів на суму 212 млн грн, що в 20 разів перевищує показник минулого року.
 Зросли дані щотижневого моніторингу реалізації державної підтримки населення, ОСББ та ЖБК з впровадження енергоефективних заходів.
 
Про це повідомив голова Держенергоефективності Сергій Савчук.
 
За його словами, сума коштів виданих на «теплі» кредити для домогосподарств за минулий тиждень, з 25 квітня по 4 травня 2016 року, сягнула 55.2 млн гривень, а їх кількість склала 3247 одиниць.
 
«Для порівняння у квітні місяці цього року було взято кредитів на суму 212 млн грн, що в 20 разів більше ніж у квітні минулого року», — повідомив голова агенства.
 
Він зауважив, що незважаючи на те, що опалювальний сезон закінчився лише у квітні місяці значним попитом серед населення продовжують користуються «негазові» котли. Наразі, за минулий тиждень, взято 118 кредитів на суму 2.2 млн гривень.
 
З початку дії програми населенню та ОСББ видано більше 100 тисяч «теплих» кредитів загальною сумою понад 1,514 млрд гривень.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
06 Травня 2016 p. 19:20
Що таке українська енергоефективність? Читайте відповідь. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Мабуть усі пам"ятають, що у 2010-2013 роках усі державні свята супроводжувались у Києві грандіозними по кількості та потужності вибухів святковими салютами, дію яких можна було порівняти з дією невеликого землетрусу. Люди, у тому числі і ветерани , неодноразово скаржилися до колл-центру, що результатами цих салютів стають пошкодження будівельних конструкцій внаслідок ударної хвилі, а саме: утворення тріщин в стінах, особливо у хрущовках, аварії водопроводу і каналізації. Натомість, колл-центр навіть не реєстрував ці звернення, пояснюючи ветеранам, що ці вибухи у їх честь і від них розгерметизації будинків бути не може. Однак, насправді зараз майже усі будинки Києва розгерметизовані по причині святкових "землетрусів" 2010-2013 років. Особисто я вважаю, що ця розгерметизація робилася навмисно з метою подальшого здирництва на утеплення будинків.