ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГДержфінінспекція провела чистку підприємств ЖКГ

Держфінінспекція провела чистку підприємств ЖКГ

Під час ревізій виявлено випадки необгрунтованого збільшення тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових споруд

За результатами ревізій Держфінінспекції України на початок травня проведено перерахунок вартості фактично наданих послуг та послуг ЖКГ, які надані  не в повному обсязі та повернуто громадянам майже 7 млн ​​грн.

Протягом лютого-квітня 2012 Держфінінспекція України та її територіальні органи отримали більше 600 звернень громадян. В основному громадяни скаржаться на необгрунтоване підвищення комунальних тарифів протягом жовтня - грудня 2011 року та з початку 2012 року і просять перевірити його обгрунтованість.

Всього скарги надійшли на 329 підприємств ЖКГ. Кожна четверта скарга на необгрунтоване підвищення комунальних тарифів не підтвердилася.

Під час ревізій виявлено випадки необгрунтованого збільшення тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових споруд за рахунок завищення розміру площі прибудинкової території, підвальних приміщень житлових будинків, території, на якій проводяться заходи з дератизації та дезінфекції. Такі факти встановлені, зокрема, в Дніпропетровську, Рівному, Харкові, Сімферополі, Керчі.

В окремих випадках Держфінінспекція організовує перевірки спільно з правоохоронними органами. Такі перевірки були проведені в АР Крим, Миколаївській, Рівненській, Полтавській, Херсонській та інших областях

За результатами ревізій зупинено дію рішень про підвищення тарифів на послуги з утримання будинків і прибудинкових територій в Харківській, Чернівецькій, Донецькій областях, у містах Суми, Херсоні, Чернігові.

В Алушті, Керчі, Харкові, Херсоні, а також в декількох містах Запорізької, Миколаївської та Харківської областей міські ради зменшили затверджені ними в 2011 році і січні 2012 року тарифи, а в Полтаві і Бердянську - скасували.

Скасували дію рішень про підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення Запорізька та Первомайська міські ради, Первомайська селищна рада (Миколаївська обл.), Перовська сільрада Сімферопольського району (АР Крим), Сніжнянська міська рада (Донецька обл.).

На сьогодні ревізії проводяться на 112 підприємствах житлово-комунальної сфери, на послуги яких в 2011 році і від початку 2012 року росли тарифи для населення.

 

Джерело – ЛIГАБiзнесIнформ

 

 
Коментарі (0)