ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняДля реструктуризації «Нафтогазу» створять ще 2 компанії

Для реструктуризації «Нафтогазу» створять ще 2 компанії

В ході реструктуризації «Нафтогазу» з'являться ще дві компанії-оператора: оператор газотранспортної мережі та оператор підземних газових сховищ. Це дозволить створити ринок газу і забезпечити доступ до нього всім бажаючим на рівних умовах

Стали відомі подробиці плану реструктуризації НАК «Нафтогаз України». Зокрема, за українську газотранспортну систему буде відповідати нове підприємство.

Такий пункт містить затверджений Кабміном 1 липня план реструктуризації НАК «Нафтогаз України», повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) в своєму Twiiter, передає Термінал.

Відзначимо, згідно з планом, нове підприємство «Магістральні газопроводи України» увійде в структуру Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Крім того, реструктуризація передбачає створення підприємства «Підземні газосховища України», яке буде оператором системи підземних газосховищ. Воно також буде підкорятися Міненерговугілля. На обох підприємствах планують створити незалежні наглядові ради.

«Ми розуміємо, що реструктуризація НАКу сьогодні необхідна, якщо ми хочемо створити повноцінний ринок газу. Основна ідея - дати можливість рівного доступу всім гравцям ринку до ГТС », - пояснила перший заступник міністра Юлія Ковалів, яка також є головою наглядової ради НАК« Нафтогаз України ».

У відомстві запевняють, що реструктуризація «Нафтогазу» - крок до створення конкурентного ринку газу, на якому споживачі можуть вільно вибирати постачальника газу, а «Нафтогаз» не матиме впливу на діяльність оператора ГТС.

Як повідомляла раніше «» УК », Кабмін України затвердив план реструктуризації Національної акціонерної компанії« Нафтогаз України », який передбачає передачу під окрему юрисдикцію діяльності з транспортування та зберігання природного газу.

 

 
Коментарі (0)