ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГДля тисячі сімферопольських будинків подешевшали комунальні послуги

Для тисячі сімферопольських будинків подешевшали комунальні послуги

У 1000 будинків коригування тарифів уже виконано. У деяких з них вони знизилися до 12%. В середньому ж по місту ми плануємо зниження на 8%

Міська влада Сімферополя проводять роботу з коригування тарифів на комунальні послуги. На даний момент уточнені тарифи для 1 тисячі будинків в кримській столиці.

Про це повідомив журналістам начальник управління житлово-комунального господарства міської ради Анатолій Рогов, інформує прес-служба міськради.

«У 1000 будинків коригування тарифів уже виконано. У деяких з них вони знизилися до 12%. В середньому ж по місту ми плануємо зниження на 8%».

За інформацією начальника управління, керівникам ЖЕО дано доручення в найкоротші терміни провести аналіз на відповідність тарифів економічної обґрунтованості.

Як повідомив А.Рогов, по кожній послузі є певний порядок розрахунку тарифу, який виконується на основі спеціальних комп'ютерних програм, рекомендованих Міністерством ЖКГ України. Дані програми враховують зміни, що стосуються підходу до формування тарифів. Вони є диференційованими і залежать від багатьох факторів: поверховості, впорядкованості, а також від переліку послуг, що надаються.

«Коригування відбувається як за рахунок більш ретельного підходу до тарифу, так і за рахунок зменшення кількості послуг, - зазначив він. - Зараз ведеться робота по кожному будинку. Особливо там, де були масові скарги мешканців. Цим питанням ми займаємося вже не один тиждень, зустрічаємося з сімферопольцями, ведемо роз'яснювальну роботу з економічного обґрунтування тарифів. Як правило, після таких зустрічей, більшість претензій знімається на користь конструктивних дій».

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)