ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняДонецький вокзал нарешті добудували

Донецький вокзал нарешті добудували

Новий вокзальний комплекс зможе обслуговувати понад 35 тис. пасажирів за добу. Зараз фахівці активно займаються пуско-налагоджувальними роботами

Завершено всі будівельні роботи з реконструкції вокзального комплексу Донецьк.

Про це повідомив начальник Донецької залізниці Микола Рогов, поінформували «У.К.» у прес-службі Укрзалізниці.

Новий вокзальний комплекс зможе обслуговувати понад 35 тис. пасажирів за добу. Зараз фахівці активно займаються пуско-налагоджувальними роботами.

За словами Миколи Рогова, буквально днями запрацювали всі ескалатори, ліфти готують до запуску найближчим часом, на об'єкти вокзалу завозять і монтують нові меблі. Той графік, який був затверджений Віце-прем'єр-міністром – Міністром інфраструктури Б. Колесніковим, виконується.

Вокзальний комплекс включає в себе: транзитний і приміський вокзали (місткістю на 150 і 400 осіб відповідно), великий та малий конкорси (переходи над коліями), два торговельні комплекси, пункт зупинок для автобусів, а також основну будівлю існуючого вокзалу, яка повністю відреставрована. В цілому місткість вокзалу зросте з 700 до 2250 місць.

Змін зазнали не тільки зовнішній вигляд, але й уся інфраструктура вокзального комплексу – колії, контактна мережа, системи сигналізації та зв'язку. Побудовано сучасний пост електричної централізації (пункт управління рухом поїздів на станції), переобладнані перони, платформи, передбачені паркінги та багато чого іншого.

Як зазначив Микола Рогов, особлива увага приділена пасажирам з обмеженими фізичними можливостями. Для них передбачені спеціальні кімнати, туалети, пандуси, а шість ліфтів дозволять їм безперешкодно спускатися на всі платформи до будь-якого потягу.

Зараз вокзал Донецьк готовий приймати сучасні потяги прискореного руху - Хюндай і Шкода.

Підготовка до Євро-2012 проводиться виключно за рахунок власних коштів залізниці. «Ні копійки бюджетних коштів на зведення нового вокзального комплексу та модернізацію прискореної ділянки руху не витрачено», - підсумував начальник Донецької залізниці Микола Рогов.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)