ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняФранція почала закупівлі сланцевого газу у США

Франція почала закупівлі сланцевого газу у США

Контракт на поставку 50 танкерів скрапленого сланцевого газу з США уклала французька корпорація EDF. Компанія уклала багаторічний контракт в той час, як в самій Франції видобуток сланцевого газу під забороною.

На початку літа перші танкери з США зі зрідженим сланцевим газом прибудуть до Французького порт Дюнкерк. Про це повідомляє Економічна правда.

За інформацією ЗМІ, договір на поставку 50 танкерів газу зі сланцевих родовищ США уклала група енергетичних компаній Франції EDF. Цей багаторічний контракт передбачає поставку декількох мільйонів кубометрів газу. Ціна контракту поки не розголошується.

Очікується також, що зріджений сланцевий газ буде доставлятися танкерами до терміналу в північному французькому порту Дюнкерк з його подальшим продажем як підприємствам, так і домогосподарствам.

При цьому так само тмечается, що корпорація EDF вирішила проводити закупівлю сланцевого газу в інших країнах, в той час, як в самій Франції діє заборона на розвідку і видобуток сланцевого газу з 2011 року.

На розробку сланцевих родовищ газу, на відміну від США, у Франції продовжує діяти заборона. Чинний президент Франсуа Олланд продовжив заборону на видобуток газу з використанням технології гідророзриву на весь термін свого президентства (до 2017 року). Слід зазначити, що для Франції лише ця технологія може забезпечити поставки великих запасів сланцевого газу, які, за різними оцінками, залягають на глибині близько 1,5 км.

Раніше повідомлялося, що перший танкер, який транспортує зріджений природний газ з США вирушив до Португалії.

 

 
Коментарі (0)