ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняГлава міненергетики Росії А. Новак заявив, що Україна не обійдеться без закупівлі російського газу

Глава міненергетики Росії А. Новак заявив, що Україна не обійдеться без закупівлі російського газу

Україні не обійтися без закупівлі газу з РФ для закачування в ПСГ. Необхідний обсяг газу оцінюється в 9-10 мільярдів кубометрів. Про це повідомив журналістам міністр енергетики РФ Олександр Новак.

Україні не обійтися без закупівлі газу з РФ для закачування в підземні сховища (ПСГ). Необхідний обсяг "блакитного палива" оцінюється в 9-10 мільярдів кубометрів. Про це повідомив журналістам міністр енергетики РФ Олександр Новак, передає РІА "Новости".

"Це буде залежати від українських колег, але в цілому їм, звичайно, не обійтися без закупівлі газу для того, щоб наповнити підземні газові сховища", - відповів О.Новак на питання про те, чи планує Україна купувати газ у РФ.

"Сумарно їм потрібно закачати близько 9-10 мільярдів кубічних метрів", - уточнив міністр, відповідаючи на питання про те, який обсяг газу потрібен Україні.

"Для нормального проходження зими, як відомо, потрібен обсяг не менше 17-18 мільярдів кубометрів газу", - пояснив міністр.

Раніше міністр енергетики Росії Олександр Новак зазначив, що ціна російського газу для України в другому кварталі 2016 року становить 177 доларів за 1 тисячу кубометрів, що "абсолютно відповідає ринковій ситуації".

 
Коментарі (0)