ГоловнаНовини ЖКГТранспортГройсман пообіцяв 19 мільярдів на дороги

Гройсман пообіцяв 19 мільярдів на дороги

Кабмін Володимира Гройсмана у 2016 році обіцяє профінансувати ремонт та будівництво автодоріг на суму 19 мільярдів гривень, що аж на 5 мільярдів більше за обіцянки колишнього прем'єра Арсенія Яценюка

Кабінет міністрів сподівається цьогоріч знайти близько 18-19 млрд грн на ремонт і будівництво автомобільних доріг державного та місцевого значення.

Такі сподівання висловив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у свому відеозверненні через соц мережу Facebook.

"Сьогодні ми наблизилися до вирішення питання масштабного поточного ремонту і будівництва українських доріг. Концентруємо близько 18-19 млрд грн, щоб по всій країні максимально вийти до цієї роботи", - сказав прем'єр. І відзначив, що "всі процедури, які ми робимо сьогодні, займуть ще кілька місяців, оскільки час було упущено".

Нагадаємо, як раніше заявляли в Автодорі, У 2016 році на ремонти доріг було виділено 3,5 млрд грн, яких вистачить лише трохи більше ніж на 700 км доріг, у той час, коли ремонту потребують 40 тис км доріг.

Також, уряд Арсенія Яценюка планував відремонтувати та побудувати близько 1700 км автомобільних доріг у 2016 році на загальну суму близько 14 мільярдів грн, в той час, коли із бюджету планується виділити лише 6 млрд грн. решта коштів - від міжнародних інвесторів.

За даними "Укравтодору", щороку, і 2016 не є винятком, необхідно ремонтувати 5 тис км доріг державного значення та 36 тис км доріг місцевого значення, а сума фінансування повинна складати до 60 млрд грн.

 

 
Коментарі (0)