ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВиди обладнання та інвентаря для професійних кухонь

Види обладнання та інвентаря для професійних кухонь

Займаючись облаштуванням ресторану, бару чи кафе завжди варто продумувати не тільки інтер’єр, екстер’єр і меню, а й приділити час вибору посуду та обладнання для професійної кухні

Займаючись облаштуванням ресторану, бару чи кафе завжди варто продумувати не тільки інтер’єр, екстер’єр і меню, а й приділити час вибору посуду та обладнання для професійної кухні. Адже клієнти завжди звертають увагу не тільки на самі страви, а й на форму їх подачі. А персоналу, в свою чергу, набагато зручніше працювати з професійною технікою та інвентарем. Розповімо докладніше про обладнання та інвентар, який знадобиться для роботи ресторану, кафе, їдальні.

Обладнання

Професійне обладнання для кухні https://torgoborud.com.ua/ua – це те, без чого не може існувати ні один заклад громадського харчування, який готує для клієнтів страви та напої. Виробники пропонують дуже широкий асортимент обладнання, а обирати його вам потрібно буде залежно від типу вашого закладу.

Наведемо приклад найпопулярніших закладів громадського харчування та обладнання, яке потрібне для їх роботи:

  • для ресторану: конвекційні печі, пароконвектомати, холодильні та морозильні шафи, морозильні ларі, куттери, міксери, шокофростери, планетарні міксери, промислові м’ясорубки, блендери, тістоміси, харчоварильні котли, промислові плити, мийні ванни, посудомийні машини та ін.;
  • для піцерії: печі для піци, морзильні шафи, столи і преси для піци, тістоміси, промислові овочерізки, тісторозкатки та ін.;
  • для їдальні: промислові овочерізки, морозильні та холодильні шафи, виробничі столи, промислові плити, лінії роздачі, посудомийні машини, картопелечистки, пароконвектомати, харчоварильні котли, промислові електросковорідки та ін.;
  • для кав’ярні: професійні кавомолки, кондитерські вітрини, кавомолки, кавоварки для приготування кави по-турецьки.

Переглянути більш детальний перелік ви можете на сайтах професійних магазинів, які торгують обладнанням для кухонь – наприклад, як компанія ТоргОборуд. Важливо, щоб у магазині працювали професійні консультанти, які зможуть надати допомогу при виборі того чи іншого виду техніки.

Професійний кухонний інвентар і його види

Для приготування та зберігання страв з меню недостатньо просто купити професійне обладнання. Поварам також знадобиться кухонний інвентар.

До кухонного інвентарю відносять:

  • гастроємності;
  • наплитний посуд;
  • дошки та ножі;
  • роздатковий інвентар;
  • столові прибори;
  • дека;
  • спецодяг.

При виборі інвентарю звертайте увагу на матеріал, з якого він зроблений. Наприклад, гастроємності https://torgoborud.com.ua/ua/gastroemnosti виготовляють з нержавіючої сталі, поліпропілену, полікарбонату та меламіну. Також правильно обирайте розмір інвентаря: наприклад, всі гастроємності мають стандартну форму – від GN 1/1 (530х325 мм) до GN 1/9 (176х108 мм).

Для зручності персоналу краще вибрати найякісніше обладнання та інвентар, який довго прослужить. І не забувайте про спецодяг: він допоможе створити приємне враження про ваш заклад.

 

 
Коментарі (0)