Займаючись облаштуванням ресторану, бару чи кафе завжди варто продумувати не тільки інтер’єр, екстер’єр і меню, а й приділити час вибору посуду та обладнання для професійної кухні. Адже клієнти завжди звертають увагу не тільки на самі страви, а й на форму їх подачі. А персоналу, в свою чергу, набагато зручніше працювати з професійною технікою та інвентарем. Розповімо докладніше про обладнання та інвентар, який знадобиться для роботи ресторану, кафе, їдальні.
Обладнання
Професійне обладнання для кухні https://torgoborud.com.ua/ua – це те, без чого не може існувати ні один заклад громадського харчування, який готує для клієнтів страви та напої. Виробники пропонують дуже широкий асортимент обладнання, а обирати його вам потрібно буде залежно від типу вашого закладу.
Наведемо приклад найпопулярніших закладів громадського харчування та обладнання, яке потрібне для їх роботи:
- для ресторану: конвекційні печі, пароконвектомати, холодильні та морозильні шафи, морозильні ларі, куттери, міксери, шокофростери, планетарні міксери, промислові м’ясорубки, блендери, тістоміси, харчоварильні котли, промислові плити, мийні ванни, посудомийні машини та ін.;
- для піцерії: печі для піци, морзильні шафи, столи і преси для піци, тістоміси, промислові овочерізки, тісторозкатки та ін.;
- для їдальні: промислові овочерізки, морозильні та холодильні шафи, виробничі столи, промислові плити, лінії роздачі, посудомийні машини, картопелечистки, пароконвектомати, харчоварильні котли, промислові електросковорідки та ін.;
- для кав’ярні: професійні кавомолки, кондитерські вітрини, кавомолки, кавоварки для приготування кави по-турецьки.
Переглянути більш детальний перелік ви можете на сайтах професійних магазинів, які торгують обладнанням для кухонь – наприклад, як компанія ТоргОборуд. Важливо, щоб у магазині працювали професійні консультанти, які зможуть надати допомогу при виборі того чи іншого виду техніки.
Професійний кухонний інвентар і його види
Для приготування та зберігання страв з меню недостатньо просто купити професійне обладнання. Поварам також знадобиться кухонний інвентар.
До кухонного інвентарю відносять:
- гастроємності;
- наплитний посуд;
- дошки та ножі;
- роздатковий інвентар;
- столові прибори;
- дека;
- спецодяг.
При виборі інвентарю звертайте увагу на матеріал, з якого він зроблений. Наприклад, гастроємності https://torgoborud.com.ua/ua/gastroemnosti виготовляють з нержавіючої сталі, поліпропілену, полікарбонату та меламіну. Також правильно обирайте розмір інвентаря: наприклад, всі гастроємності мають стандартну форму – від GN 1/1 (530х325 мм) до GN 1/9 (176х108 мм).
Для зручності персоналу краще вибрати найякісніше обладнання та інвентар, який довго прослужить. І не забувайте про спецодяг: він допоможе створити приємне враження про ваш заклад.