ГоловнаПублікаціїПитання експертуЯк вирішувати комунальні проблеми?

Як вирішувати комунальні проблеми?

Проблеми з «комуналкою»? Не знаєте, куди звертатися, якщо ваш ЖЕК не працює? Не хочете платити за неякісні послуги? Тоді читайте роз'яснення «України Комунальної».
знак питання
Новини по темі

Майже кожного дня споживачі послуг ЖКГ стикаються з проблемами комунального характеру. То водопровідники не хочуть ремонтувати кран, то не зрозуміло, звідки у рахунках за спожиті послуги з'являються астрономічні цифри. Якщо Вам це знайомо, експерти «У.К.» спробують допомогти знайти правильну відповідь, та проконсультують з юридичних та суперечливих питань.

На запитання відповідає експерт «У.К.» Ігор Скоропад.

Питання 1:

Чи  правомірно ЖЕК виставляє оплату за комунальні послуги у розрахунку  на 3-х осіб, якщо в квартирі прописаний один?

Відповідь експерта:

Калькуляційною одиницею в квитанції від ЖЕКу, згідно Постанови КМУ №869, є 1 кв. м квартири. Якщо ЖЕК займається і збором-вивезенням сміття, то розрахунок норми по сміттю ведеться на кожного мешканця.

Питання 2:

У нашому під'їзді вже багато років не виконувались ремонтні роботи, до нього страшно зайти. Хто повинен їх виконувати: ми чи ЖЕК?

Відповідь експерта:

Поточний ремонт в під'їзді повинен робити ЖЕК. За ці роботи ви сплачуєте у тарифі (квартплаті).

Питання 3:

Підкажіть, з людської точки зору, як правильно вчинити в ситуації. Я переїхала в квартиру з маленькою дитиною менше двох років тому. Поки була в лікарні вагітна, батьки робили ремонт і після 18:00 сусіди скаржилися, мовляв хочуть після роботи відпочити. Та коли я виписалася, ремонт все ж не встигли закінчити. Однак, сусідка зверху не ходить, а «провалює» мені стелю. Це можна стерпіти вдень, але після 22:00 – шум нестерпний. Я зробила сусідці зауваження, на що вона схвально кивнула, однак результатів не було. Коли я спробувала поговорити наступного дня, то вельмишановна сусідка вишкірилася, що я другий раз до неї звертаюсь з претензіями, і згадала мені ремонт. Я розумію, що це дурна ситуація, але вона почала поводитися ще гірше і голосніше, ніби мені на зло. І як цивілізовано домовитись, якщо людина не розуміє, я не знаю.

Відповідь експерта:

Якщо з людської точки зору, то іншого способу як самостійно знайти двостороннє порозуміння між сусідами, не придумано. Якщо ґрунтуватись на нормативно-правових актах, то необхідно керуватися Вашим місцевим Положенням\Порядком благоустрою, забезпечення чистоти, тиші і т. д.

Питання 4:

Дістали бродячі собаки. Бігає зграя з десяти величезних псів - мені по коліна і вище... Дочку, коли та йшла додому, довелося зустрічати, бо кидаються та гавкають... Крім цього в ночі спати теж не дають - б'ються абощо і постійно гавкають. Підкажіть, куди звертатися?

Відповідь експерта:

Як правило, в кожному місті є притулки для бродячих тварин. Ось в цю службу, яка займається цією проблемою, і необхідно звернутися.  Крім того, можна написати заяву-скаргу в місцеве управління житлового господарства.

Від редакції:

Шановні користувачі порталу «У.К.»!
 
Якщо на ваші запитання, які ви ставили нашим експертам раніше, не були надані відповіді, обов'язково нагадуйте нам про них, та нагадуючи, не забувайте перечитувати усі публікації з циклу «Запитуйте – ми пояснимо», адже відповідь на ваше питання могла вже бути раніше.
 
Усі публікації циклу «Запитуйте – ми пояснимо» читайте тут.

 
Коментарі (0)