ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЄБРР інвестуватиме в енергетичний сектор України

ЄБРР інвестуватиме в енергетичний сектор України

ЄБРР має намір підтримати реформи в Україні потужними інвестиціями. Зокрема, фінансисти зацікавлені реформуванням «Нафтогазу» та енергетичного сектору країни.

Європейський банк реконструкції і розвитку пообіцяв підтримати реформування енергетичного сектору України. Спеціалісти банку вважають, що реформи в цій сфері є прикладом взаємодоповнюваності дій МВФ та ЄБРР. Про це стало відомо під час зустрічі голови ЄБРР Сума Чакрабарті з Президентом Петром Порошенком, передає прес-служба Глави держави.

Так,  керуючий директор з питань Східної Європи та Кавказу Франсіс Маліж повідомив про наміри розширити програму з енергозбереження в напрямку роботи з фізичними особами. Також фінансисти поділяться проектами з атомної безпеки та енергозберігаючих технологій.

Крім цього, ЄБРР обіцяє свою допомогу у проведенні реформування НАК «Нафтогазу України», яке передбачає закупівлю обладнання, імпорт реверсного газу та встановлення прозорих правил закупівлі цього газу.  

«Все це має добре спрацювати, разом з співпрацею України з МВФ в контексті підвищення тарифів на газ та субсидування незахищених верств населення», - сказав пан Маліж.

Меморандум між ЄБРР та української стороною планують підписати сьогодні. Банк обіцяє для початку виділи 1,5 млн євро для підтримки реформ в Україні.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна і СБ уклали кредитну угоду на сотні мільйонів доларів для модернізації магістральних електромереж. Ця інвестиція допоможе відновити національну мережу постачання електроенергії.

 
Коментарі (0)