ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЄБРР оновить систему теплопостачання Чернівців за мільйони

ЄБРР оновить систему теплопостачання Чернівців за мільйони

ЄБРР виділить Чернівцям гроші на реконструкцію та модернізацію систем теплопостачання міста. Поміж іншого, заплановано встановити на одній з котелень біопаливний котел.
Чернівці спільно з Європейським  банком реконструкції та розвитку співпрацюватимуть щодо модернізації систем теплопостачання. Міжнародна фінансова організація на ці цілі виділить кредит у розмірі 10 млн євро. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Чернівецької міської ради.
 
«Сім мільйонів євро – за рахунок ресурсів Європейського банку реконструкції та розвитку, три мільйони – за рахунок ресурсів Фонду чистих технологій. Строк кредиту – 13 років. Ще чотири мільйони євро – грант фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля. Співфінансування міста становитиме 2 мільйони євро», - зазначили в міськраді.
 
Зокрема, будуть замінені аварійні мережі, реконструйовано 4 великих котельні, в одній з них на вулиці Руській буде встановлено біопаливний котел потужністю 10мВТ. 
 
«Всього планується модернізувати майже 13 котелень по місту, це надасть можливість регулювати подачу теплової енергії в будинки, що призведе до значної економії. Планується в рамках проекту і встановлення більш як на 300 будинках індивідуальних теплових пунктів з лічильниками. Весь проект розрахований на 3 роки і, безперечно, городяни відчують суттєві зміни щодо якості надання послуг з теплопостачання. Реалізація проекту призведе до значної економії теплової енергії, зменшенню собівартості тепла», - резюмували у відомстві.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, ЄБРР має намір інвестувати в будівництво нової станції метрополітену в Харкові більше 170 млн євро. Наразі, банк підтвердив участь у будівництві та почав проектні роботи.
 
Коментарі (0)