ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄвропа боїться зупинки транзиту газу через Україну

Європа боїться зупинки транзиту газу через Україну

В Європі вирішили перевірити потужності газотранспортної системи на випадок, якщо транзит російського газу через Україну зупинять. Опублікувати результати тестів Єврокомісія обіцяє восени.

Європа перевірить свою газотранспортну систему на випадок зупинки транзиту газу через Україну. У ЄС планують провести тести до жовтня. Про це повідомив голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу, передає «РИА Новости».

За словами пана Баррозу, результати проведення стрес-тестів енергетичних систем Союзу на стійкість до можливого припинення поставок російського газу через Україну Єврокомісія пообіцяла оприлюднити під час запланованого на жовтень саміту Євросоюзу.

«Єврокомісія запустила стрес-тести, щоб перевірити стійкість наших енергетичних систем до різних сценаріїв часткового або повного переривання поставок газу через Україну. Ми готові представити звіт за результатами тестів до жовтневого саміту ЄС», - сказав пан Баррозу.
 
Зустріч лідерів Євросоюзу заплановано на 23-25 жовтня. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», В Росії турбуються, що Україна буде красти їх «блакитне» паливо. У свою чергу, остання не здійснює і не планує здійснювати несанкціонований забір російського газу, який РФ транзитує в ЄС.
 
Коментарі (0)