ГоловнаНовини ЖКГТранспортКабмін планує перейвесті міста на громадський електротранспорт

Кабмін планує перейвесті міста на громадський електротранспорт

До 2030 року Україна планує повністю замінити весь міський громадський транспорт на електричний

 

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що в рамках Національної транспортної стратегії до 2030 року Україна планує повністю замінити весь міський громадський транспорт на електричний і створити відповідну інфраструктуру для цього. Про це він повідомив під час Global e-Mobility Forum, передає прес-служба відомства.

"Ми підтримуємо використання в містах екологічних видів транспорту, зокрема міського електричного і електромобілів. Національної транспортної стратегії України до 2030 року передбачено, що міста замінять свій автопарк на електробуси, і буде створена відповідна зарядна інфраструктуру для них", - сказав він.

Криклій зазначив, що міністерство зараз активно співпрацює з міжнародними фінансовими організаціями та готується до реалізації другої фази спільного проекту з ЄІБ "Міський громадський транспорт України II", який передбачає оновлення парків громадського транспорту в різних українських містах і заміну їх виключно на електротранспорт

"Сьогодні в Україні близько 25 тис. Електрокарів, 25 тис. Гібридів і майже 9 тис. Пунктів електрозарядних станцій, розташованих переважно в містах. Ми ініціювали і вже працюємо над внесенням нових змін до державних будівельних норм з планування і забудову територій, які б дозволили розміщення електрозарядних станцій на всіх дорогах загального користування, в тому числі, і місцевих ", - підсумував міністр.

 

 

 
Коментарі (0)