ГоловнаПублікаціїЗаконодавствоКабмін схвалив розстрочку для громадян, які не оформили субсидії

Кабмін схвалив розстрочку для громадян, які не оформили субсидії

Кабінет міністрів України схвалив річну розстрочку для громадян, які не отримують субсидії, на сплату житлово-комунальних послуг.
Кабінет міністрів України схвалив 12-місячну розстрочку для громадян, що не отримують субсидії, на сплату житлово-комунальних послуг. Таке рішення було ухвалено сьогодні на засіданні уряду.
 
Під час обговорення цього питання голова НКРЕКП Дмитро Вовк пояснив, що громадяни, які не отримують субсидії, можуть написати заяву і отримати розстрочку на сплату житлово-комунальних послуг.

“Споживач отримає 50% до оплати, решта рахунку має бути оплачена рівномірно протягом квітня по вересень вже наступного року, до початку наступного опалювального періоду”, — сказав Дмитро Вовк. 

"Ми впровадимо 12-місячну розстрочку на оплату житлово-комунальних послуг для тих, хто не бажає отримувати субсидію", - сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.
 
"Тобто в нас є два механізми: з одного боку це субсидії та адресна допомога, і з іншого боку, якщо такий варіант не прийнятний - споживаємо сьогодні, платимо 12 місяців. Це буде означати, що навантаження на бюджет родини в розстрочці буде щомісячно менше, ніж це могло би бути".

Володимир Гройсман заявив, що цим механізмом зможуть скористатися як ті, хто не має права на субсидію, так і ті, хто субсидію оформляти не бажає з тих чи інших причин: "Отаких два компенсаторних механізми, які ми пропонуємо. Я упевнений, що все абсолютно буде спокійно, люди побачать рахунки, і побачать, що компенсація є прийнятною і навіть від підвищення ціни газу до ринкового рівня, на бюджетах родин це не позначиться"

 
Коментарі (2)
Наталія
21 Жовтня 2016 p. 10:38
ВОПРОС - а что будет с ОСББ у которого коллективный договор с Киевэнерго на теплоэнергию? Будет ли Киевэнерго учитывать этот вопрос при расчетах с ОСББ? В таких условиях жильцы будут просить отстрочки у ОСББ, а не у энергетиков. Ведь уже в мае ( а мы еще не успели расплатиться за апрель) Киевэнерго стоит с письмами - у вас долг и мы отключаем горячую воду. Будет ли г-н Гройсман защищать интересы ОСББ? Всех уговаривают собираться в ОСББ, но при этом не учитывают их интересы при популистских заявлениях.
Коля Пухов
21 Жовтня 2016 p. 20:09
Особливо неприємна ситуація з комунальними платежами у тих, кого чиновники-можновладці спочатку примусово позбавили робочого місця по незалежним від працівника причинам ( в результаті так званих "ліквідацій" держпідприємств, установ, організацій), тобто спочатку забрали у людини заробіток, а потім штучно приписують цій людині уявний дохід та ще й у розмірі двох прожиткових мінімумів, і на підставі цієї фальсифікації значно зменшують субсидію або взагалі її не нараховують.