ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКабмін знайшов спосіб зменшити суму субсидій

Кабмін знайшов спосіб зменшити суму субсидій

Кабінет міністрів своєю постановою № 317 зменшив субсидовані норми споживання для домогосподарств з газовими лічильниками приблизно на 20%. Все, що буде спожито понад норму - буде оплачуватися споживачем за повною вартістю

Уряд збільшив вартість газу і одночасно зменшило субсидованого норму споживання газу, таким чином зменшивши розмір субсидій, на які можуть розраховувати домогосподарства. Про це йдеться в постанові №317 від 27 квітня.

Згідно з постановою, для домогосподарств, в яких використовується газ для опалення, норма споживання газу для опалення одного квадратного метра житла знижена до 5,5 куб. м замість 7 куб. м. Це означає, що в разі, якщо фактичний обсяг споживання газу на квадратний метр перевищить 5,5 куб. м, за різницю потрібно буде платити в повному обсязі.

Крім того, знижені норми для тих, хто не опалює житло газом, але використовує газ для приготування їжі або має газові бойлери.

Якщо в квартирі є газова плита і вона підключена до централізованого гарячого водопостачання, норма встановлена ​​на рівні 4,4 куб. метра на одну особу на місяць замість 6 куб. метрів раніше.

Для квартир, де є газова плита, але немає гарячої води або газового водонагрівача, норма знижена з 9 до 7,1 куб. метра на одну людину в місяць.

Для квартир, де є газова плита і газовий водонагрівач, норма знижена з 18 до 14 кубометрів.

 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
29 Квітня 2016 p. 21:04
Ну не могло так бути, щоб можновладці під кінець опалювального сезону не підсунули пересічним громадянам якусь пакость. 
Коля Пухов
29 Квітня 2016 p. 21:27
Вже з лютого 2016 року оплату за газ зненацька збільшили у 2 рази(!). У такому разі природньо було б перерахувати субсидію, тобто збільшити її, як мінімум , у 2 рази, адже субсидія розраховувалась по старій ціні. Чому досі це не зроблено? Обманом чи шахрайством це важко назвати, оскільки останні припускають все-таки якесь мистецтво фокусника, а тут просто наглий грабунок.